10 Afslappende Selvpleje Ideer Til At Hjælpe Med At Lindre Stress

Mange døjer desværre med stress i deres liv. Det kan være på grund af arbejde, personlige udfordringer, studier eller noget helt fjerde.

Vores fokus i dag er ikke på stressen i sig selv. I stedet kaster vi blikket på ti gode ideer til, hvordan du kan lindre den stress, som du har indeni kroppen. Læs med nedenfor.

Spil Sjove Spil

Du kan blandt andet hygge med at spille sjove spil. At spille Sweet Bonanza hos Mr Green og andre underholdende spil kan nemt hjælpe dig med at koble af og tænke på noget andet.

Sluk Mobiltelefonen

For mange betyder mobiltelefonen pligt, arbejde og opgaver at se til. Derfor kan det være sundt at slukke mobilen. Det er især en god idé den første time efter, at du vågner op, og den sidste time før du går i seng. På den måde kan du vågne op og koble af uden forstyrrende notifikationer.

Hvis det er svært i begyndelsen at slukke din mobil, kan du gøre det i bidder. Måske kan du starte med 15 minutter, før du går i seng. Desuden kan det hjælpe ikke at have din mobiltelefon i dit soveværelse, men i stedet et godt gammeldags vækkeur, som hjælper dig med at vågne.

Gå i Et Langt Varmt Bad

Det er også en god idé at gå i bad. Et bad kan være fordelagtigt på mange måder. Blandt andet kan det hjælpe dine muskler med at slappe af og give dig ro i kroppen.

Det varme vand kan også fysisk tvinge din krop til at håndtere angst og stress. For at skabe den rette stemning, kan du også overveje at sætte afslappende musik på højtalerne og tænde nogle levende lys.

Dyrk Sport Som Du Kan Lide

Der er mange måder at dyrke sport på- Find gerne den måde, som passer bedst til dig. Hvis du kan lide at løbe, danse, styrketræne eller noget helt fjerde, kan du bruge tid på netop dette. Fysisk aktivitet har mange fordele.

Blandt andet er det med til at frigive lykkehormoner, som hjælper med at lindre din stress.

Arbejd På Din Vejrtrækning

Vi trækker vejret automatisk, uden at tænke over det, men ikke alle er lige gode til at gøre det. Derfor kan det sagtens være en god idé at arbejde på din vejrtrækning. På den måde kan du få mere ro i kroppen og lindre din stress.

Lyt Til Din Yndlingsmusik

Hvis du er trist, kan god musik altid få dig i et godt humør. Derfor er det et nemt og godt trick til at få et smil på læben og arbejde på din stress.

Det gælder uanset, om du brager musikken gennem dine højtalere, eller om du lytter til den i dine airpods. Det vigtigste er, at det er sange, som får dig i et godt humør.

Tjek Dine Sociale Medier

Det er vigtigt, at du passer på, hvad du hører og ser i din hverdag.

Du kan nyde enorm gavn af at se, om der er visse personer, som har en negativ indflydelse på dit humør. Sørg for at bruge dine sociale medier til inputs, som bringer dig gavn fremfor skade.

Sov Godt Og Grundigt

Nogle gange har vi så travlt med at lave en masse ting, at vi glemmer at slappe af. Uanset om du har behov for at gå tidligere i seng, sove længere, eller bage tage en tur, er det utroligt sundt at sove.

Sørg for at give din krop og dit sind ro og plads til at lade batterierne op.

Læs En God Bog

Det er på flere måder sundt for hjernen at læse. Du aktiverer og forbedrer dine kognitive funktioner. Desuden kan du lære noget nyt.

Ligesom med de sociale medier og musikken, som vi har nævnt længere oppe, er det naturligvis vigtigt, at det er positivt. Sørg gerne for at læse en bog, som får dig i et godt humør, fremfor en trist eller mere negativ bog, som risikerer at gøre dig endnu mere stresset.

Nyd Et Godt Grin

Det er utroligt sundt at grine. Du kan grine på mange måder. På Netflix er der masser af stand up specials. Desuden er der også gratis dansk stand-up på YouTube.

Du kan også tage i Comedy Zoo eller købe billetter til at se din yndlingskomiker live næste gang, at han eller hun kommer til din by. Uanset hvordan du nyder stand-up vil du stort set altid grine i mange minutter, og det er en af de bedste løsninger til at lindre stress.