Solcreme Til Børn Test 2023 – Her er de bedste solcremer til børn

Sommeren er atter over os og for de fleste betyder det, at vi tilbringer en del flere timer udendørs i det skønne solskinsvejr, end vi gør resten af året. Derfor er det også tid til at finde solcremen frem til både dig selv og dit barn.

Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen i Danmark anbefaler, at man benytter solcreme med faktor 30 eller højere til børn, for at beskytte deres ekstra sarte og lyse hud mod solens skadelige stråler.

Der findes mange forskellige solcremer, så derfor har vi undersøgt markedet og fundet de 7 bedste solcremer til børn i dag, så du slipper for at bruge en masse tid på at undersøge det selv.

Derma Kids Sollotion Roll-on SPF30 (50ml)

Praktisk roll-on-applikator

Den første og mest budget-venlige solcreme til børn er Derma Kids Sollotion Roll-on SPF30. Denne sollotion er allergivenlig og mild, men yderst effektiv og velegnet til både børn og voksne med sart og sensitiv hud.

Lotionen er meget vandfast og har en høj beskyttelsesfaktor. Den er baseret på fugtgivende ingredienser som glycerin, E-vitamin og naturlige olier, som beskytter huden mod udtørring, når dit barn opholder sig i solen.

Konsistensen er meget let og den smarte roll-on-applikator gør det ekstra nemt at påføre solcremen, selv for børn. Den kommer i en praktisk, diskret størrelse, som er perfekt at have med på stranden, ved poolen eller på farten.

Derma Kids Sollotion Roll-on SPF30 er 100% vegansk, koralvenlig og bærer desuden Asthma-Allergy Nordics blå krans og Svanemærket. Den indeholder ingen parfume eller farvestoffer, og er ydermere anbefalet af Forbrugerrådet Tænk Kemi, som har givet solcremen den grønne kolbe i Kemiluppen.

Derma Kids Sun Spray SPF30 (200ml)

Solcreme på sprayflaske

Anden solcreme på listen er Derma Kids Sun Spray SPF30, som i 2015 vandt prisen ”Årets bedste produkt til institutioner/erhverv” ved Allergy Award. Denne solcreme er specielt udviklet til børn og voksne med følsom og sart hud, og er både allergivenlig og meget mild.

Denne lotion er vandfast og har en høj beskyttelsesfaktor, der både beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler. Det smarte sprayhoved gør det ultra-let at dosere og fordele solcremen på kroppen, mens den lette konsistens hurtigt absorberes og trænger ind i huden uden at fedte.

Derma Kids Sun Spray SPF30 er både vegansk, koralvenlig og uden parfume, parabener og farvestoffer. Den er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og bærer derudover det nordiske miljømærke, Svanemærket.

Forbrugerrådet Tænk Kemi har vurderet denne solcremen som ”et godt valg” og givet den en `grøn kolbe´ i Kemiluppen, hvilket betyder at solcremen ikke indeholder skadelige kemi.

La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Smooth Lotion SPF50+ (100ml)

Ekstra vand- og svedresistent

Med La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Smooth Lotion SPF50+ får du en solcreme, der er perfekt til vand-glade børn – Den er nemlig ekstra sved- og vandresistent. Den er udviklet til meget sensitiv og solintolerant hud, så solcremen kan benyttes af alle hudtyper.

Solcremen yder en meget høj beskyttelse mod solens UVA- og UVB stråler, så dit barn kan opholde sig i solen uden at blive skoldet.

Den fløjlsbløde konsistens er let at påføre og fordele på både kroppen og i ansigtet. Den føles hverken klistret eller fedtet på barnets hud, og er derfor også perfekt at have med på farten.

La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Smooth Lotion SPF50+ er fremstillet uden brug af parfumer eller parabener, og er tolerancetestet på atopisk hud.

Rudolph Organic Sun Stick SPF50 (15ml)

Fjerde solcreme på listen er Rudolph Organic Sun Stick SPF50, som er en mega praktisk solstift, der er perfekt at have med i tasken, når hele familien er på farten. Stiften er velegnet til alle hudtyper og kan bruges hele året rundt.

Produktet har en meget høj UVA- og UVB-beskyttelse. Den beskytter effektivt områder, der er særligt udsatte i solen, såsom ører, næse, nakke og læber. Den kan desuden med fordel bruges på ar.

Solstiften er rig på E-vitamin og aktive, naturlige ingredienser som rapsolie, bivoks og havtorn, der fugter, plejer og blødgør huden. Den tilføjer desuden C-vitamin og har en antiinflammatorisk virkning.

Rudolph Organic Sun Stick SPF50 har en helt let konsistens, der er nem at påføre og smøre på huden. Den absorberes hurtigt uden hverken at klistre, fedte eller efterlade en hvid overflade. Produktet er både Svanemærket og Allergy Certified samt 100% parfumefrit.

EVY Sunscreen Mousse Kids SPF50 (150ml)

Skånsom solcreme-mousse

EVY Sunscreen Mousse Kids SPF50 er en mild og beskyttende solmousse, der er udviklet specielt til børn fra 6 måneder, men kan også bruges af resten af familien.

Solmoussen har en meget høj solfaktor og beskytter mod 98% af solens UVB-stråler, mens den indeholder maksimal beskyttelse mod UVA-stråler. Den styrker hudens naturlige barriere og modvirker soleksem. Den beskytter desuden mod irritationsmomenter som f.eks. klor og salt.

Moussen fordeles let på huden og absorberes hurtigt uden at klistre. Den er ekstra vandfast, hvilket giver mulighed for at dit barn kan svømme og lege i vandkanten uden at det påvirker beskyttelsen.

Med EVY Sunscreen Mousse Kids SPF50 får du en allergivenlig solmousse helt uden parfume, konserveringsmidler, alkohol og nanopartikler.

Vichy Ideal Soleil Children’s Anti-Sand Sun Cream SPF50 (200ml)

Sandresistent solmist

Vichy Ideal Soleil Children’s Anti-Sand Sun Cream SPF50 er en smart solspray, der er særligt velegnet til lys og sart børnehud.

Denne solspray har en meget høj beskyttelsesfaktor og kan benyttes både på kroppen og i ansigtet. Den er ideel at medbringe på stranden, da den både er sand- og vandresistent, så sand hindres i at klistre fast på huden, men derimod er let at børste af uden at irritere huden.  

Formlen er beriget med Vickys termalske kildevand, der er rig på vigtige mineraler og har en beroligende og fugtgivende virkning på huden. Den smarte spray gør misten let at fordele og påføre på huden.

Vichy Ideal Soleil Children’s Anti-Sand Sun Cream SPF50 er testet under dermatologisk og pædiatrisk control. Den er allergivenlig og helt uden parfume.

Rudolph Care Kids Sun Lotion SPF50 (200ml)

Den sidste solcreme på listen er Rudolph Care Kids Sun Lotion SPF50, som er en nænsom og effektiv sollotion, der beskytter dit barns hud mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler.

Lotionen er vandfast og har et højt indhold af økologiske ingredienser, såsom kamille, aloe vera, agurkeekstrakt og rapsolie, der tilsammen har en fugtgivende og beroligende effekt på huden.

Konsistensen er meget fin og let, hvilket gør den nem at fordele og smøre ud. Den trænger ind i huden med det samme og virker hverken fedtende, klistrende eller hvidtende.

Rudolph Care Kids Sun Lotion SPF50 er 100% parfumefri og bærer det nordiske Svanemærke og det internationale allergimærke AllergyCertified.

Anbefalet Til Dig